Fysiotherapie

Fysiotherapie Oefenzaal

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie biedt behandeling bij het herstellen en het ontwikkelen van optimaal bewegen. Als fysiotherapeuten behandelen we mensen die in het dagelijks leven aanhoudende spier- of gewrichtspijn ervaren. Deze klachten kunnen ervaren worden tijdens het bewegen, tijdens werk of sociale activiteiten. We helpen bij het verbeteren van houding, kracht, en conditie om pijn te verminderen. Dat kan ook tijdens revalidatie van een operatie. We helpen mensen daarnaast om meer activiteiten mogelijk te maken en we leren mensen te leven met een beperking bij chronische klachten. 

Geen verwijzing nodig

U kunt direct een afspraak bij ons maken zonder een verwijzing van een huisarts of specialist. Indien nodig nemen wij na de intake contact met u huisarts of specialist op voor aanvullende informatie. 

Eerste bezoek aan de fysiotherapeut

We doen een lichamelijk onderzoek en stellen een behandelplan op, dat we bespreken met de patiënt. Het is de patiënt die verantwoordelijk blijft voor zijn eigen genezing. Als fysiotherapeuten spelen we een ondersteunende rol in het herstelproces. Indien u aanvullend verzekerd bent, vergoedt de zorgverzekeraar de behandelingen volledig. 

De behandeling bij fysiotherapie

In het behandeltraject passen we verschillende interventies toe om tot het uiteindelijke doel te komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Verbeterd functioneren van (deel)gebieden van het lichaam.
  • Optimaal functioneren binnen de grenzen van een (chronische) aandoening.
  • Pijn verminderen.
  • Advisering over belastbaarheid van een specifiek lichaamsdeel.
  • Kracht- en conditieverbetering.

Wij geven ook advies over preventieve gezondheidszorg. Dit is van belang om ziekten en klachten te voorkomen.