Ying-Ha Tang

In 2008 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool te Utrecht. Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met cliënten die “onverklaarbare” lichamelijke klachten ervaren zoals chronische pijn, onverklaarbare vermoeidheid of stressgerelateerde klachten. Ik vind het fascinerend om te zien hoe lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Veel mensen maken een onderscheid in lichaam en geest. In een behandeling is het van belang om hierin geen onderscheid te maken. Het is juist de kracht om vanuit de verbinding tussen lichaam en geest te zoeken naar de oorzaak van de klachten.

In de huidige maatschappij zijn veel mensen denkers geworden. Door het vele denken kan een mentale overbelasting ontstaan en dit kan leiden tot fysieke klachten. De fysieke klachten kunnen zijn: chronische (nek/rug)pijn, chronisch vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom, zere gewrichten (fibromyalgie), ademhalingsproblemen (hyperventilatie), hartkloppingen, hoofdpijn, slaapproblemen, duizeligheid, misselijkheid enzovoort. Al deze klachten kunnen weer invloed hebben op uw humeur zoals een kort lontje, sneller geïrriteerd zijn en minder goed met drukte om kunnen gaan.

In de behandelingen ga ik samen met de jou op zoek naar de oorzaak van de klachten. Alle facetten die van belang zijn om tot herstel te kunnen komen zullen besproken worden zoals de klacht, familie, sociale omgeving, werk, persoonlijkheid, omgang met klachten enzovoort. Daarnaast is het doel om uiteindelijk een balans te kunnen vinden in doen, denken en voelen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen kunnen herstellen van hun klachten als zij hierin een balans kunnen vinden. In de behandelingen zal ik gebruik maken van verschillende methoden zoals ontspanning, lichaamsbewustwording, mindfulness, cognitieve gedragstherapie en NLP technieken.

Om de kwaliteit van mijn behandelingen te waarborgen heb ik in 2013 de opleiding Master Psychosomatisch Fysiotherapeut afgerond. Daarnaast heb ik de opleiding NLP Practitioner in 2014 afgerond. In middels heb ik de NLP Master Practitioner afgerond en de manuele therapiecursus Mulligan.

In juni 2016 heb ik de basisopleiding haptonomie afgerond en in november 2016 ben ik gestart met de cursus  “Mobilizing Awareness”, waarvan ik inmiddels de 4e trap heb afgerond. In 2020 cursus leefstijlcoaching gevolgd en ben geregistreerd leefstijlcoach. Daarnaast in 2022 basismodules yin yoga afgerond. 

Samen op ontdekkingsreis om dichterbij jezelf te komen! 

Big-registratie:59910294304

Samen op weg naar herstel met mijn kennis en begeleiding en jouw inzet en motivatie!

Specialisaties